Gulvlamper

Hos Unoliving har vi et mange forskjellige gulvlamper i mange varianter og forskjellige prisklasser. Vi har et stort utvalg av standerlamper i konkurransedyktige priser, samt levering hjem til dørren. Leder du etter en ny gulvlampe som skal lyse opp dagligstuen, eller skape en hyggelig belysning i hjørnet? Så er vi klar for å finne den helt riktige gulvlampe, med noen spennende modeller i sortimentet. Se også våres utvalg av vegglamper, bordlamper og taklamper

 

 

Les mer Read less
Filtre

Filtre

Brand
Pris
Material
Color
Høyde
Length/Depth
Bredde
Diameter
666 funnet produkter
grid-4 grid-6
SORT BY  
666 funnet produkter
grid-single grid-2

Finn den riktige gulvlampe eller standerlampe

Innen du kjøper en ny gulvlampe, skal du først og fremst finne ut av hva lampen skal brukes til, og hvor den skal plasseres. En gulvlampe kan både være funksjonell eller brukes som dekorativ belysning. Det er faktisk mange anvendelsesmuligheter, når det kommer til gulv- og standerlamper, og ettersom du enkelt kan flytte rundt på lampen uten hverken å borre huller eller skulle trekke flere meter ledning.
Når plasseringen til gulvlampen er funnet, skal lysets funksjon avstemmes. Skal gulvlampen brukes til å oplyse noe av rommet, kan en standerlampe med uplight anbefales.

 

Gulvlampe som leselampe

Har du bruk for en god leselampe som ikke skal stå på et skrivebord, så skal du velge en gulvlampe med en fokusert belysning. En lyskilde med et fokusert lys, gir et riktig godt leselys, så du kan enkelt plassere en leselampe ved sofagruppen eller hvis du har en god lenestol hvor du fortrekker å lese. Velg en leselampe med en bevegelig lampeskjerm, så du har mulighet for å rette og fokusere ditt leselys, så det matcher ditt personlige behov.

Skal du bruke en bordlampe som leselampe, finner du våres store utvalg her.

 

Standerlamper med uplight til å lyse opp rommet

Mens leselamper gir et godt fokusere lys til lesning, så gir standerlamper med uplight et godt alment lys, som kan brukes til å opplyse et rom eller deler av rommet. Lyset kastes opp mod taket og fordeles ut i rommet. Den beste effekt og belysning oppnås dog best i forbindelse med lyse rom og med et lyst tak. Et mørkt tretak vil mette lyset og den ønsket effekt vil ikke komme til syne.

 

Stort utvalg av designer gulvlamper 

Hos Unoliving har vi et stort utvalg av gulvlamper og standerlamper, Du finner bl.a. designerlamper fra GUBI og Zuiver . En designlampe er mere end blot en lyskilde. Lampen i sig selv kan nemlig betragtes som et kunstværk og som supplement til dekorationen af rummet. GUBI Grasshopper er et godt eksempel på en gulvlampe, hvor design og funksjonalitet går opp i en høyere enhet. Lampen er et stilikon som passer inn i det moderne hjem, og det fokuseret lys som lampen kaster, er perfekt som leselys.

 

Gode råd til god belysning

Utnytt dagslys så vidt som mulig, og la det komme inn hvor det er mulig. Bruk deretter kunstlys etter behov. Bruk flere forskjellige lyskilder og typer av lamper i boligen, som kan tennes etter behov. Innred rommet med forskjellige lysøyer, for å unngå mørke hjørner.
Skal du lykkes med å innrede med lys, kan du med fordel blande et diffust, behagelig lys og direkte belysning. Diffust lys oppnås ved bruken av lamper med glasskjermer, så lyset ikke styres i en bestemt rettning, men reguleres opp og lyser i et større omfang. Det direkte lys brukes til å skape en fokusert belysning, så sammenspillet mellom de forskjellige lamper får kant og fungerer riktig godt. Plasser lampene, så lyskilden ikke blender.