Dekk opp til mange ved langbordet

11. december 2019

 

Det er noe særlig ved å dekke opp til mange gange gjester, og med et langbord har du virkelig mulighet for å utnytte plassen - For her er det plass. Men behold endelig den hvite duk i skapet, for et langbord inviterer også til en avslappet stemning ”a la family-style”.

 

Ideer til borddekkningen

Utover ditt eget servise er det små ting, som hurtig vil gjøre den store forskjell. Det er altid fint og innbydende å sette seg til et veldekket bord, og er hver plass dekket med tallerkner og glass i ens størrelser, er du allerede godt på vei.

 

Servietter og bordløpere i lin vil være med til å understreke det rustikke og festlige måltid, og hvis ikke du allerede har lin på hyllene, så kan vi anbefale Addie lin servietter fra Muubs, som kan kjøpes på våres webshop. Deres produkter er i høy kvalitet og fåes i mange vakre farger. Gi hver gjest deres egen fine serviett og skap et mere gjennomført uttrykk. Du kan også velge å bruke dekkeservietter og mundservietter som både er praktiske for å unngå flekker på bordet, men kan også brukes som pynt for å gjennomføre borddekkningen. Her har Muubs laget en lekker Camou Skinn serviett i sort og Addie Lin servietter i flere farger. Se våres utvalg av dekkeservietter og servietter her.

 

 

Glem ikke litt grønt på bordet. Er du til det enkle og rustikke, så fordel fx 3 terracotta krukker med krydderurter, så gjestene selv kan kryddre maten. Ønsker du blomster, så plukk eller kjøp dem til annledningen. Har du dem ikke i hagen, så besøk en grøftekant og plukk løs. Er årstiden ikke til det, så kjøp dine favoritter i bunter og bland dem i 3 små vaser, som du fordeler på bordet. Husk at de ikke skal være for høye, så de generer i utsynet. Skap også en hyggelig stemning ved å sette levende lys på bordet, når mørket faller på!

 

 

Server maten family-style

La gjestene slappe av ved langbordet. Porsjonsanretninger kan være stressende og vanskelige å time, når det er mange gjester. Her er det perfekt med det store langbord, hvor det er plass til å servere maten family-style. Det betyr at maten sendes rundt på fat, så dine gjester kan spise etter, hvor sultne de er. Det er kjempehyggelig. Bruk f.eks. den lekre rustikke Antikka trefat fra Muubs. Alternativt kan du involvere gjestene i menyen og la dem ta en rett med hver, som blir sendt rundt. Du sørger for et hyggelig dekket langbord, og gjestene sørger for maten. Du kan se våres utvalg av langbord her. God fornøyelse!