Gjør barnerommet magisk med flotte tricks

9. december 2019

Det behøver ikke å koste en bondegård for å gi barnerommet et nytt og eventyrlig preg. Du kan finne masse av inspirasjon og tips til, hvordan du kan lage en makeover av barnerommet, og samtidlig gi det masse av personlighet.

 

Fornyelse av barnerommet

Barnerommet er et meget viktig rom, da det er her de minste familiemedlemmer oppholder seg. Det er rommet hvor barnet kan leke, være kreativ og utvikle seg. Det stiller derfor store krav til rommet, som den ene dag danner omgivelsene til et eventyr, og den neste dag er inspirasjonskilde når det i stilhet og tegnes ved skrivebordet.

Børnemøbler fra Flexa

 

Gi veggene liv

Når du skal i gang med å forvandle barnerommet om til et eventyrlig rom, handler det ikke alltid om å skifte ut i møblene. En god og billig måte å lage om på barnerommet på, er å male veggene eller bare en av dem, med en flott farge. En annen måte å skape et magisk rom på, er å gi et av veggene mønstret tapet. Vil du ikke kaste deg ut i å sette tapet opp, finnes det også en tredje mulighet – nemlig wall stickers. Det finnes tusenvis av wall stickers, som med sikkerhet vil tilføye nytt liv i rommet. Det koster ikke så mye, og de kan enkelt takes ned og byttes ut.

 

Gjør plass til lek

På barnerommet må det hoppes og lekes, så barnet kan være kreativ i forhold til ideer og fantasier. Og noen ganger er gulvet den beste lekeplass. Er det litt gulvplass på rommet, vil det være en god idé å plassere et teppe på gulvet, da det vil gjøre leken mere behagelig. Samtidig fås det tusenvis av forskjellige tepper, både myke, mønstret og fargerike tepper, som enkelt kan brukes på barnerommet og gi et frisk pust.

 

Hyggekrok på rommet er et musthave!

Hyggekroker på barnerommet kan man ikke få for mange av. Barn elsker steder hvor de kan gjemme seg, fjolle rundt og slappe av. Og alt dette kan la seg gjøre med en hule. En hule gir barnene deres eget lite fristed som de føler de selv eier, hvor de voksne hverken kan eller får komme inn. Du kan være heldig å bli invitert innenfor, om det skal leses historier. Det kan lett skapes en hyggekrok på rommet ved f.eks. å bygge en hule av tepper og puter. Er det ikke så mye plass på barnerommet, kan man med fordel bygge en hule under en høy eller halvhøy seng.

 

Se vårt store utvalg av oppbevaring til barn her.

 

Hvordan opbevarer vi lekesakene?

En klassisk problemstilling på barnerommet: Hvordan skal lekesaker oppbevares, så det er ryddes opp? Selvom rommet skal brukes til lek, skal det ryddes opp engang imellom. En billig kommode eller skjenk er ikke vanskelig å finne, og lekesaker vil ikke være synlig på barnerommet. Dog kan en praktisk reol med åpne hyller, gjøre det lett for barnene selv å utstille og bruke deres lekesaker– men like så viktig er det, at det er enkelt å stille lekesaker på plass igjen. En annen god løsning er opbevaringskurver og kasser. Som finnes mange fine oppbevaringskasser med flotte motiver, som kan tilføye litt eventyr til rommet og samtidlig resultere i et mere ryddelig rom.

 

En liten arbeidsplass

Ennå et musthave til barnerommet er skrivebordet. Her kan barnet sitte og tegne, male, lage lekser og være kreativ. Er det i forveien en høyseng eller halvhøy seng på rommet, kan skrivebordet flyttes under sengen, for å spare plass. Er du tilfreds med det nåværende skrivebord men ser det litt slitt og brukt ut, kan det enkelt forvandles ved hjep av litt maling. En hurtig og billig løsning.

Flexa barnemøbler

Vi har flere spennende møbler til barnerommet her.