Sofaer

Sofaen - hjemmets koseligste samlingspunkt

Det er et kjent utsagn at kjøkkenet er husets hjerte, vi tror det er sofaen. Stuens sofa er et samlingspunkt i hjemmet og stedet du lander etter en lang dag. Enten du bruker sofaen til å diskutere dagens nyheter over en kopp kaffe, slappe av med en god bok eller underholdes foran tv-en så er sofaen sentral for aktiviteter i hjemmet. Sørg derfor for å finne en komfortabel sofa og plasser den sentralt i boligen.

Sofaen setter også rammen for hvordan resten av hjemmet, eller stuen skal innredes. Det er derfor viktig at du tenker over hvilken stil og størrelse du vil ha på din sofa. En sofa kan skape en fin rød tråd til innredningen i hele boligen. På Unoliving har vi sofaer for enhver stue, scroll ned på siden og finn din drømmesofa blant vårt store utvalg.

Vis alle
Side:
  Side
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Vis alle
Side:
  Side
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Det mest sentrale møbelet i stuen

Stuen er rommet hvor vi møtes og tilbringer kvalitetstid sammen. Sofaen er stuens midtpunkt og det er her familien kan slenge seg ned foran tv-en og snakke om hvordan dagen har vært, eller gjester kan komme på besøk og nyte en kopp kaffe eller et glass vin – kanskje over et slag med kort eller brettspill. Sofaen er et av de mest populære og mest brukte møblene i hjemmet. Den skal derfor være komfortabel og samtidig et smykke i hjemmet.

Rommet dikterer, hvilken sofa du har plass til og hvor i rommet, sofaen bør stå. Har du en mindre stue, er det kanskje en 2 eller 3 seters sofa du er på utkikk etter. Velger du en sofa med sjeselong, skal du ha litt mer plass, men du får en deilig slengesofa som du både kan sitte og ligge i. Har du en stor stue, kan du enten lage en sofagruppe med flere forskjellige sofamøbler plassert mot hverandre, eller velge en mer intim og romslig hjørnesofa. Vi anbefaler å ikke presse inn en så stor sofa som mulig. La det være litt luft rundt sofaen, det ser mindre massivt ut og det er samtidig plass til en leselampe eller magasinholder i enden. Det er opp til deg å finne den sofaen som passer perfekt til dine behov, din stil og i ditt hjem – du bestemmer.

Hvilken sofa skal du velge?

Vi har laget tre tips som vi synes du skal tenke over før du velger din nye sofa.

1) Pris. Prisen har naturligvis en betydning for valget av ny sofa. Det er lurt å investere litt i sofaen, da kvaliteten gjerne følger prisen. Skinnsofaer er for eksempel gjerne dyrere enn andre sofaer, men de er også mer slitesterk og holder lengre. Tenk over hvilket budsjett du skal holde deg innenfor, så sofakjøpet blir en glede.

2) Materiale. Det er mange fristende tekstiler å finne. Noen elsker klassiske, slitesterke skinnsofaer i mens andre synes stoffsofaer er mer komfortable og gir et luftigere uttrykk i stuen. Tenk over hvilket stoff du foretrekker og hva sofaen skal brukes til. For en småbarnsfamilie er en rengjøringsvennlig skinnsofa ofte et mer opplagt valg en stilig stoffsofa. Hvilken stil og uttrykk som er det riktige i ditt hjem, er det selvfølgelig kun du som kan avgjøre. Fordi du skal ha sofaen i lang tid kan det være en god ide og velge en sofa som er forholdsvis enkel og tidløs. Det gjelder også når du velger farger, en sofa med en knæsj farge kan fort bli dominerende i rommet og noe du går lei av. Det kan være en ide og velge mer nøytrale farger og sprike looket opp med puter og tepper i dine yndlingsfarger. Sofaens form og farge skal gjerne klaffe og gå opp i en høyere enhet – derfor har vi et stort utvalg av sofaer i forskjellige materialer hos unoliving.no

3) Type. Vårt siste tips er å tenke over hva slags type sofa som passer til deg og ditt hjem. Tenk over hvordan du ønsker at man skal sitte i forhold til hverandre og mål opp hvor mye plass du har i stuen. Vi anbefaler å ikke kjøpe sofa på øyemål, men å målsette rommet sofaen skal være i. Har du et lite rom kan du finne fine 2 eller 3-seters sofaer, eller du kan finne en liten sofa med sjeselong. Er du så heldig å ha en stor stue kan du velge en hjørnesofa. Sofaer med hjørne legger gjerne opp til mer kommunikasjon og er mer intime enn en sofagruppe med to sofaer stilt opp mot hverandre. Eller du kan få en kombinert soveplass og sofa og velge en av våre fine sovesofaer.

Populære brands hos Unoliving

Hos Unoliving.no har vi en nøye utvalgt samling av merker som produserer og designer tidsriktige kvalitetssofaer. Noen av sofaene er moderne, andre er retro, og andre igjen er helt klassiske. Når du kjøper en ny sofa gjør du et valg som skal vare i flere år fremover. Finn derfor din drømmesofa blant vårt store utvalg. Du vet du har funnet drømmesofaen når sofaen gir deg en følelse av stolthet, tilfredshet og kanskje en aldri så liten luksusfølelse i kroppen når du lener deg tilbake i den.

Hvis du leter etter en lekker sofa i et nordisk design, kan vi anbefale å ta en kikk på merket Bloomingville. Vi har også et utvalg av stilige sofaer fra House Doctor, som garantert vil falle i smak for alle husets beboere og eventuelle venner som trenger et sted å kræsje over natten.

Samme sofa – flere funksjoner

Det er viktig å få stuen til å fungere optimalt og valget av sofa er avgjørende for å få stuen til å by på den riktige stemning og passe til din livsstil. En god sofa er nøkkelen til gode samtaler, diskusjoner, avslapning og hyggelige kvelder. Sofaen spiller også hovedrollen i ulike innredningsstiler. Du kan overveie om du vil benytte kjøpet av ny sofa som en anledning til å samtidig gjøre om stua og få en ny stil? Eller om du har lyst på en sofa som smelter inn i den stilen du allerede har i hjemmet, i såfall bør du overveie fargene du allerede har på veggene, tepper og diverse tilbehør som puter og pledd. Den samme sofaen skal ofte tjene mange forskjellige funksjoner i hjemmet. Alt fra en ettermiddagslur, kaffeslabberas med svigerforeldre, fredagskos med chips til barnas lekehjørne. Overvei hvilke funksjoner din sofa skal ha og finn den som passer perfekt for deg.

Få sofakos i flere rom 

På Unoliving har vi sofaer til enhver stue, men det betyr ikke at du ikke også med suksess kan benytte sofaen i andre rom i hjemmet. En sofa egner seg også godt i spisestuen, på soverommet, kontoret eller barnerommet. Vi har et utvalg av elegante sofabenker som kan erstatte spisestoler på en avslappet og sofistikert måte, og gi din spisestue et annerledes og stilig look. Sovesofaer egner seg veldig godt på gjesterommet eller kontoret, hvor en stor seng ikke passer til rommets hverdagsbruk, men en sovesofa gir mulighet for venner å sove over. Sovesofaen har også blitt et populært møbel på ungdomsrommet. Bytter du ut tenåringssengen med en sovesofa, kan du få en seng og sofa i ett og gi det store barnet muligheten for å spille PlayStation eller se film på sitt eget rom med sine venner.

 

Har du funnet en sofa, men er i tvil om noe?

Når du gjør et så stort kjøp av en ny sofa på nettet, forstår vi godt at det kan dukke opp noen spørsmål underveis. Dersom du ikke får svar på dine spørsmål på unoliving.no er du mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice på telefonnr: 2396 3050 (Mandag – fredag 9-16) eller på vår online chat nederst til høyre på hjemmesiden. Vårt mål er at du finner en drømmesofa som du blir glad for i mange år fremover.